söndag 10 november 2013

Såg ni Kalla Fakta nu ikväll? Det handlade om hur kommunerna i vårt land anlitar konsulter för flera miljoner kronor så att LSS-handläggarna kan neka funktionshindrade som har rätt till assistans sina timmar. Jag ville skrika rakt ut när jag såg programmet. Jag blir så frustrerad och rosenrasande när människor raljerar och gör utsatta individers liv till ett skämt!
Vad min åsikt i denna frågan är vet ni redan. Jag kan för mitt liv inte förstå hur fan man kan värdesätta människors livskvalitet i pengar. Vi pratar om människor! Sådana som du och jag!
Men det som slår mig mest är kommentarerna jag sedan läser på Kalla Faktas facebooksida.... Självklart måste nån listig person komma med ett inlägg om att detta är invandringens fel. 
"Klart som fan att kommunerna måste dra ner utgifterna... De har enorma utgifter till våra NYsvenskar som kommer till oss... Man måste prioritera här i kommunen säger dom. DETTA är fakta, då jag själv jobbar inom kommunen och är socialarbetare (inget rasistiskt i det)"

Jag håller med om att vi måste prioritera. Jag håller med om att det är skevt i vårt system och att vi måste se över hur pengar fördelas. MEN jag håller då rakt inte med om att vi behöver prioritera bort dessa "nysvenska" som denna person så fint valde att kalla det! Vi behöver INTE prioritera bort vårt bistånd och hjälpinsatser som vi skickar utomlands (kolla bara på vad som hänt i Filippinerna nu, skulle de inte få vår hjälp?)
Vad vi däremot kan börja kolla över är vart våra skattepengar går... Tänker på Uppdrag Gransknings senaste program bland annat. Och alla de miljoner som kommunerna lagt ut för att anlita den här konsulten som gör sig rolig på människor bekostnad? Människors höga löner, snedprioriteringen i den frågan? Vårt konstanta konsumtionsbehov?

Visst, vi har fattigdom i vårt land. Vi har hemlösa. Vi har en vård och omsorg som är ibland under all kritik. MEN... folk svälter inte ihjäl i vårt land. Barn dör inte av att de får dricka förorenat vatten, eller inte får något vatten alls.
Vi måste börja se alla människor som människor. Inte vi och dom. Bara VI.
För vi är alla människor och en vacker dag så kan det vara du som behöver hjälpen. Och vad tänker du då om du inte får hjälpen?
Solidaritet. Slå upp det ordet i en ordbok.

Jag skulle gärna tjäna mer pengar men jag har så jag klarar mig. Jag lever inget flådigt flott liv men jag kan unna mig saker emellanåt. Jag behöver inte större boende, jag behöver inte en sommarstuga, jag behöver inte den nyaste bilen... Jag behöver en värld där vi bryr oss om varandra, där vi tar hand om varandra och månar om varandras liv. Där vi alla är medmänniskor.

Om ni inte såg programmet så kan ni se det här.

Inga kommentarer: