söndag 31 maj 2015Mors dag. 
En dag som faktiskt ger mig ett sting av sorg. Att inte själv få uppleva dagen som en mamma. Det smärtar mig. 
Jag har fantastiska pojkar hemma i Småland som jag avgudar över allt annat, jag har äran att få vara filuraren vides "godmor" och få uppleva kärleken från William då han kryper upp och somnar i mitt knä, läsa sagor för vide och få åka iväg och få ensamtid med Viggo på våra fisketurer. Jag vet att dessa pojkar avgudar mig lika mycket som jag avgudar dem men... För att vara egoistisk så räcker det inte alltid. 
På många sätt har jag förlikat mig med tanken på att jag aldrig kommer bli någons mamma. Men fullt ut kommer jag aldrig att kunna acceptera det. Som så mycket annat i livet. Det svåra i att hitta en livskamrat till exempel. Ju äldre man blir ju omöjligare verkar det. För egentligen vill jag inte skaffa ett barn själv, det är väl därför jag inte tagit mig iväg till Danmark. Jag vill dela upplevelsen med någon. 
Ja jag är egoistisk men är vi inte alla det när det kommer till frågan att skaffa barn?
Hela dagen har jag på instagram sett vänner lägga ut bilder på fina presenter, vackra brev och kärleksförklaringar från sina barn. Det känns i hjärteroten...1 kommentar:

Vera sa...

Jag delar din känsla och din sorg av att aldrig vara någons mamma. Men vi kan vara fantastiska och underbara vuxna förebilder för våra gudbarn som ger dem trygghet och mod att bli världens bästa människor! Det är fan inte illa! Sedan får vi muta dem med kakor, så de kommer och hälsar på oss tokiga tanter ibland så vi kan berätta för dem när de var små. Men även ge dem små kloka råd längs med vägen i deras liv.