söndag 24 februari 2013

Jag gillar en sida på facebook som kallar sig "Att överlista Jante" och idag la Tomas ut ett så klockrent citat från en bok som beskriver mina tankar just nu. Inte bara beskriver tankarna utan faktiskt även gav mig en insyn på hur det faktiskt kan bli. 
Ni vet den där drömmen om torpet på landet... 

”Under våra seglingar genom åren har vi insett hur det fungerar ombord under den första tiden på vilken långfärd som helst. Saker som har med anpassning och mänsklig nertrappning att göra. Så kom vår ’treregel’ till.

Efter tre dagar begriper vi att vi inte är på tillfällig utflykt, och egentligen fortfarande bor hemma i ett hus. Vi bor i båten. Mobiltelefonen hänger fortfarande med överallt för att inga samtal ska missas.

Efter tre veckor har vi skakat av oss den värsta vardagsstressen, sänker axlarna och kan andas fritt. Nu kollar vi bara telefonsvararen på kvällen.

Efter tre månader känner vi oss som lugna och harmoniska människor och kan börja dagen som den kommer. När vi behöver ringa är det ingen som vet var mobiltelefonen ligger.

Efter tre år blir vi som nya människor. Kropp och själ har kommit i takt. Abonnemanget på mobiltelefonen har gått ut för länge sedan.”

(Ur boken: ”Mot Nordpolen., med Ariel IV längs Norges kust till Svalbard)

Tänkvärda rader, som får mig att fundera över om det kan vara så att de flesta av oss lever våra liv med kronisk brådska istället för att konfrontera oss själva och lyssna in vad vi egentligen vill och önskar. 
TomasG :-)

Inga kommentarer: