måndag 25 januari 2010

Statusfenomen

Facebook har det blivit vanligare och vanligare med olika statusfenomen. Man ska kopiera olika texter för att visa en ståndpunkt eller för att man vill poängtera och lyfta fram något. Jag tar illa vid mig av vissa. Tex. den där om hur man vill hitta ett botemedel mot cancer, så om man känner någon som har, eller haft, cancer så kopiera texten och visa att du bryr dig. 98% kommer ej kopiera, gör du det?
Seriöst! Inte fan hittas det ett botemedel fortare mot cancer för det? Och jag har redan förlorat min person.
Sen dök det nu upp idag; "Om du är syster till den vackraste och bästa systern i världen kopiera den här statusen och visa allas våra systrar att en syster kan man inte klara sig utan!! ♥ ♥ ♥"
Mmmm... min syster VAR den vackraste. Och jag har bittert fått lära mig att leva utan henne i mitt liv. Vet att det dykt upp en liknande rad gällande mammor och pappor. Mina systerbarn har ingen mamma längre.

Nej, jag tar illa vid mig. Faktiskt. Jag blir ledsen.

3 kommentarer:

Cissi sa...

Det är klart att man tar åt sig när det blir personligt för en... Kan inte säga att jag upplevt statusfenomenet på det sättet att blivit ledsen, men det stör mig iaf! Om jag väljer att inte kopiera och posta "att jag har världens bästa barn som jag älskar över allt annat i hela världen", betyder det att jag inte älskar mina barn då? Nej, definitivt inte. Men det är väl bättre att visa mina barn i handling att jag älskar dem än att sriva det på facebook för att någon annan vill det? Jag väljer själv när jag ska skriva sådana saker, och då ska det vara mina egna ord.

Tack för krya på mig hälsningen! Jag har sovit och svettats en stund nu. Hoppas det går över snart...

Cilla sa...

Precis du kloka kvinna! :-) Hur skulle dina nära och kära kunna känna att du älskar dem bara för att det finns kopierat in i din status på facebook av alla jävla ställen???

Cissi sa...

Ja du, ibland undrar man.

Men jo. Facebook krånglar ju lite så jag kunde inte svara där, men vi är intresserade av blomlamporna. Hon har en rosa nu, men de vita passar nog bättre hennes nuvarande stil/ålder/smak. Och tcå lampor ger bättre ljus än en. Så ja tack!

För övrigt mår jag bätter idag.

Kram