fredag 8 juni 2012

Som opererad så jagar man proteiner i alla dess olika former. Att bara äta rent kött eller ett kokt ägg blir tråkigt i längden ;)
Igår hittade jag ett recept på ngt som kallas för Dukansk galette. Galette är en grövre sorts pannkaka som bakas på mjöl av bovete och serveras som huvudrätt med matigare fyllningar.
Man kan säga att galetter är fransmännens motsvarighet till italienarnas pizza.
I den dukanska galetten har man valt att göra receptet liiite annorlunda och det passar oss proteinjägare som handen i handsken!

Jag testade att göra en idag och heliga makaroner vad mätt jag blev!
Gjorde en lite sötare variant och åt med kanelkeso. Men man kan även göra den lite saltare och äta något matigare till, eller mer som efterrätt och servera med vaniljkesella. Varianterna är många!
Men för mig blev det lite för mycket med en hel, räckte gott och väl med en halv.

Receptet?

1 ägg
2 msk havrekli
2 msk kesella


Blanda ihop, salta eller söta efter smak, och stek några minuter på varje sida i olivolja.

Inga kommentarer: