tisdag 5 oktober 2010


Matmuffinsen blev riktigt lyckade! Kanske något torra så jag tror man ska ha lite mer färskost i, eller kanske skinka. Receptet går ju variera hej vilt, precis efter smak!
Enkelt var det att slänga ihop iaf och det är huvudsaken.
Ingredienser
14 st broccolibuketter eller 16 stycken
1 st stor rödlök
8 dl siktat dinkelmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3 st ägg
2,5 dl vatten
1,5 dl naturell yoghurt (Jag tog filmjölk)
1 dl kallpressad rapsolja (Jag tog olivolja)
200 g färskost med gräslök
Tillagning
Dekorativa buffébröd med både en klick ost och grönsaker i. Baka gärna muffinsen i god tid, frys in och värm försiktigt vid servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt där hålen rymmer cirka 1 1/2 dl. Eller smörj och mjöla muffinsformar av aluminium. Koka broccolin snabbt i lättsaltat vatten. Skala löken och skär den i klyftor.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Vispa äggen pösigt. Vispa i vatten, yoghurt och olja. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.
4. Fördela smeten i formarna, men fyll dem inte ända upp. Gör en liten grop i varje muffins med hjälp av en fuktig sked. Lägg i en liten klick färskost, stick ner lökklyftor och en broccolibukett i varje.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera muffinsen nygräddade eller frys in dem.