Sen säger jag som Anna.... går det ta en bild på kålpudding så att den ser smaklig ut? Nåväl, det smakar absolut bättre än vad det ser ut som ;-)
500 gr köttfärs
½ vitkålshuvud
1 gul paprika
1 morot
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 köttbuljongtärning
2 dl varmt vatten
1½ dl creme fraiche
140 gr ädelost
Strimla vitkålen, skiva moroten tunt och skär paprikan och löken i tunna skivor. Bryn detta i smör. Blanda samman köttfärsen med kryddor efter smak och pressa ner vitlöken (också det efter smak, jag själv älskar vitlök!)
Blanda köttfärsen med vitkålen, paprikan, löken och moroten. Lägg upp i ugnsform. Smält buljongtärningen i vattnet och häll detta över.
Mixa creme fraichen med ädelosten och bred ut det över puddingen.
In i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar