Jag ändrade lite i hennes recept, gjorde en större omgång så jag kan frysa in matalådor.
Håll till godo! Kryddig Kycklinggratäng med vitkål
4 kycklingfiléer
Curry
Salt
½ vitkålshuvud
2 morötter
4 dl creme fraiche
½ msk soja
1 dl sweetchilisås
2 rejäl vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
Sambal oelek efter smak, jag använde 1 tsk.
Gör så här:
Skiva upp kycklingen i portionsbitar och stek upp dem snabbt i smör. Krydda med salt och curry.
Strimla vitkålen och skär tunna skivor av morötterna. Blanda detta i botten av en ugnsform. Lägg på kycklingbitarna.
Rör ihop cremefraichen, sweet chili, sambal oelek med resterande kryddor och bred över kycklingen. Riven ost över och sen in i ugnen. Lätt som en plätt!
Grädda ca 20 minuter 200 grader, tills det fått färg.
Ät och njut!
2 kommentarer:
Lät himla gott faktiskt... =)
Det ser himla gott ut! My gush!
Skicka en kommentar